en leende man framför ett gammalt hus

Per-Åke Nordquist

Per-Åke Nordquist är ordförande i Nora Hembygdsförening och engagerad i Nora Framtid.

Varför blev du ambassadör?

– Vi lever i en fantastiskt fin bygd, där det finns mycket plats för många fler invånare, upplysta fönster, liv och rörelse året runt, inte bara på sommaren.Jag vill visa upp och bjuda in fler till bygden.

Kan du ge exempel på bra ambassadörskap?

– Att tala väl om bygden och visa upp vår vackra bygd, som till exempel Tomas Ledin gjort och gör.

Berätta på vilka sätt du är engagerad i projekt för att utveckla och skapa större attraktionskraft i Norabygden där du bor.

– Vi inom gruppen Nora Framtid och Hembygdsföreningen jobbar med inflyttningsfrågor och har till exempel genomfört en Husinventering i Nora. Vi vill uppmana till inflyttning genom ett positivt och välkomnande sätt i Nora och hela kommunen. 

– Vi har besökt och kommer att besöka och bjuda in nyinflyttade till en slags välkomstmöten, för att lära känna varandra. Det är mycket uppskattat.

Hur tror du att Kramfors kommun bäst ska få ännu fler att flytta hit?

– Genom att underlätta att bygga nya hus, det saknas bostäder för många intresserade. Kramfors är rätt unikt; kommunen har inget stort centrum utan flera mindre delcentra – det ska man bygga vidare på. Kramfors storhet är det småskaliga, ett nätverk av små och medelstora centran i en bedövande vacker natur.


Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Tel: 070-657 50 85
olof.wigren@kramfors.se