Kramforsambassadör

Pernilla Söderlind

”Jag har ett engagemang för kommunens utveckling”

Pernilla Söderlind på Sandslån är en av snart 300 Kramforsambassadörer.

Här berättar hon om varför hon är det och varför hon tycker att det är viktigt och intressant att vara engagerad i kommunens utveckling.

”Att vara Kramforsambassadör handlar för mig om att engagera mig i kommunens utveckling, att få fler att vilja flytta hit och komma med idéer på hur vi kan göra det ännu trivsammare för dem som redan bor här.

Jag och min familj flyttade till Sandslån från Göteborg 2013. Efter att ha varit egenföretagare med egen blomsterbutik mitt i stan och fastnat i en spiral av stress och ohälsosamt högt tempo, såg vi en annons på ett hus alldeles vid älvkanten. Fram till dess hade jag alltid sett mig som en storstadstjej, men nu kände jag; ”jag vill byta miljö, jag vill prova någonting nytt.” Så vi lämnade Göteborg för Ådalen.

Vi hamnade i lokaltidningen som inflyttare, vi fick båda jobb och kom snabbt in i gemenskapen i bygden. Jag utbildade mig till yogalärare, har numera regelbundet yogapass vid älven och min stress har minskat drastiskt. Vår boendemiljö gör oss gott och för mig står Ångermanälven för både lugn, flöde och energi.

Jag blev Kramforsambassadör för att få veta mer om det som händer och dela erfarenheter och tankar med andra ambassadörer.

Sedan vi kom hit har många fler flyttat till Sandslån och Nyland, från både större städer och andra länder. Här finns bra service, butiker och goda kommunikationer med bland annat tåg och flyg. Vi bor på landsbygden men har nära till både Kramfors och andra städer. Och som invånare i den här kommunen är jag också stolt över att vi är en del av Höga Kusten, High Coast, som alla är positiva till.

Jag tror att vi kan göra det här till en ännu attraktivare kommun om vi alla hjälps åt, lyfter fram fler positiva exempel på inspirerande människor, företag, föreningar och folk som flyttat hit och bygger en framtid här.

Som Kramforsambassadör använder jag mina kanaler och mitt nätverk för att bidra med det jag kan.”

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Olof Wigren
Tel: 070-657 50 85
olof.wigren@kramfors.se