Petra Lundgren, kock centralköket

"Maten ska ut i tid 365 dagar om året…

...den laddar hela kommunen med energi.

Jag har alltid gillat att laga mat. Efter att ha jobbat mycket kvällstid i restaurangbranschen kom jag in som vikarie här på centralköket. Det kändes helt rätt för mig. Inte minst när jag fick barn. Här har jag nu en fast tjänst där jag slipper jobba kvällar, med bra arbetsmiljö. Förutom att laga mat är jag inköpsansvarig för råvaror och fackligt engagerad. Jag har alltid gillat utmaningar och vill utvecklas i arbetet.

Maten skickar vi till förskola, skola och äldreomsorg. Det är viktigt att det blir rätt mat till rätt person, till exempel för alla med specialkost. Men också att den är både näringsriktig och god så att vardagen fungerar och människor håller sig friska. Där vi har boenden behöver mat levereras varje dag, året runt.

Vi har ett system där man lägger in beställningar så att alla kan samverka trots att verksamheten finns på så många ställen. Det behövs många spindlar i nätet för att det ska fungera. Klockan 10 ska maten till skolor och förskolor vara klar. Då går bilen. Sinkar vi matbilen hinner den inte runt till alla i tid, så det krävs att alla gör sin del.

Jag har bra arbetskompisar och vi har roligt på jobbet. Alla brinner för att laga mat. Jag mår som bäst när maten smakar riktigt gott, allt flyter på bra och jag vet att jag gjort mitt bästa.

Eftersom jag själv blev otroligt fint välkomnad när jag flyttade hit från Härnösand, tänker jag extra på det när jag får en ny kollega eller möter nyinflyttade. Jag tycker vi är bra på att uppskatta och välkomna människor här i Kramfors. Alltid när jag varit borta och kommer hem igen tänker jag på vad vackert det är och hur bra vi har det!

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg