Sara Thybeck, grundskolelärare

"Vi har en del utmaningar…

...men det är en glädje att se barnens utvecklingsresa.

En av mina ambitioner som lärare är att skicka med eleverna en ryggsäck vars innehåll hjälper dem att klara utmaningar och krav senare i livet, både vad gäller ämneskunskaper och sociala färdigheter. Min största utmaning är tiden, att den aldrig räcker till. Man vill göra så mycket! Ibland är det lugnt, ibland inte – beroende på tryck och elevgrupp. Här är den ena dagen aldrig den andra lik.

I min yrkesroll har jag fått stort ansvar och förtroende att utvecklas. Det gillar jag. Samtidigt ger det trygghet att vi har många kompetenser – skolsköterska, kurator, specialpedagog och så vidare – som jobbar tillsammans i ett arbetslag. Med kompetenta och lösningsfokuserade kollegor blir arbetet så mycket lättare. Vi har en del utmaningar och det är viktigt att man inte fastnar, utan kommer vidare. När man arbetar tillsammans för någonting och ser att det blir så – det ger energi, glädje och en känsla av ”Yes! Vi gjorde det!”. Det gäller stort som smått. Ju mer engagerad personal desto bättre resultat får vi. Därför är det också viktigt att lyfta och behålla befintlig personal.

Här finns tryggheten i det lilla och närheten från bostad till jobb ger mig mer tid för en aktiv fritid. Vi har mycket som är bra här! Det vill jag också att eleverna ska känna. Att de ska trivas och känna sig trygga här. Jag hoppas de elever vi möter upplever att vi vill hjälpa dem att göra saker som blir minnesvärda i deras liv. Och att det finns vuxna, inte bara hemma, som de kan lita på och som tror på dem. Att vara med och se barnens utvecklingsresa, det tillhör läraryrkets verkliga höjdpunkter!

Fler medarbetare i Kramfors kommun

Så här är det att arbeta i Kramfors kommun

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg