Månadens föreningar

Överallt i kommunen görs timtal av ideellt arbete, varje dag, året om. Det är idrottsföreningar som ordnar träningar, matcher och aktiviteter för barn, unga och vuxna. Det är kulturföreningar som möjliggör skapande, och som ordnar evenemang för publik från när och fjärran. Musik, teater, litteratur, dans - listan kan göras lång!

Varje månad uppmärksammar vi en kultur- och en idrottsförening, som får berätta om sin verksamhet. Kanske upptäcker du en förening som du inte hört talas om innan? Många föreningar vill bli fler aktiva. Ta chansen att bli en del av föreningslivet du med!

Kommunen har ett föreningsregister där näst intill alla föreningar i kommunen finns registrerade. Vill du hitta fler föreningar, är ett tips att söka där:
Kommunens föreningsregister

I augusti månad uppmärksammar vi Skogs hembygdsförening och taekwandoföreningen Kemjoh Hapkido!

Bruno Bagge utanför Skogs hembygdsgård

Ovanför Storsjön och väg 332, ligger den idylliska hembygdsgården som tillhör Skogs hembygdsförening. Tack vare sitt goda tunnbröd och stöd från kommunen klarade de ekonomin under pandemin. Ordförande Bruno Bagge vill inte att de ställer in, utan att de ställer om.

Bruno visar runt på det välskötta området, med dess utescen kallad Lövsalen, den ståtliga hembygdsgården, härbret, bagarstugan och Röda stugan. Både hembygdsgården och Röda stugan används som samlingslokaler, till olika evenemang och aktiviteter.
– Underhåll av fastigheterna och gräsklippning är ett stort arbete så här års, konstaterar Bruno.

Har det varit självklart för dig att engagera sig i föreningslivet?
– Jag är med i alldeles för många föreningar, skrattar Bruno. Mina föräldrar var aktiva i Bjärtrå hembygdsförening, så det föll sig naturligt för mig.

Går det bra att rekrytera aktiva till föreningen?
– Intresset för en gård är inte så stort, kan det verka. Men faktum är att det inte är så svårt att få folk att ställa upp och hjälpa till när det behövs. De säger ja om man ringer! Åldern är dock ett bekymmer, vi skulle behöva ett tillskott av yngre i föreningen.

Hur har pandemin påverkat er?
– Vi har fått ställa in aktiviteter. Vissa engagerade är över 90 år. Ekonomiskt klarade vi oss 2020 tack vare tunnbrödsförsäljning och bidrag från kommunen. Men vi funderar på hur vi kan anpassa aktiviteterna utifrån rådande läge och de restriktioner som gäller. Kanske finns det midsommarlekar man kan leka, med avstånd?

Vilken sammansättning har ni i styrelsen?
– Vi är sex personer i styrelsen. Vi vill gärna bli fler i föreningen, men man måste såklart inte sitta i styrelsen för att vara med och arbeta. Vi vill snappa upp folks engagemang!

FAKTA om Skogs hembygdsförening
Grundad: 1938
Ordförande: Bruno Bagge.
Verksamhet: Evenemang och aktiviteter såsom brasafton, midsommarfirande, grötfest och tunnbrödets dag. Uthyrning av bagarstuga.
Antal medlemmar: ca 100.
Hemsida: www.hembygd.se/skog

Tunnbrödet som bakas i bagarstugan är guld värt för Skogs hembygdsförening

Kemjoh Hapkido, med klubblokal i Fiskja, är taekwondoföreningen med verksamhet för allt från nybörjare till aktiva in den yppersta världseliten.
– Vi har fostrat landslagsrepresentanter sedan 90–talet och engagerat många barn, ungdomar och vuxna genom åren, säger grundaren och huvudtränaren Andreas Johansson.

Kemjoh har gått från att vara en lokal förening med inriktning på enbart taekwondo till att bli en av Sveriges mest framgångsrika taekwondoföreningar genom tiderna, som fostrat landslagsrepresentanter sedan tidigt 90 tal. Idag erbjuder Kemjoh även Brazilian Jiujitsu, MMA, Hapkido Cagefit, Thaiboxning samt ett x-fit gym i sin lokaler.

– Vi har allt från nybörjare till elit i dessa grenar och vi bedriver företagsträning i samarbete med andra idrottsföreningar som anlitar oss från allt från rehab till uppbyggnads– och smidighetsträning, förklarar Andreas Johansson.

Han anser att man erbjuder en väldigt bred plattform för många.
– Något som vi brinner för är den familjära känslan. Ett exempel är att vi erbjuder rabatterad gymträning för föräldrar när deras barn grupptränar.
–Vi tävlar dessutom över hela världen vilket gör att man får vara med om många fantastiska saker vid sidan av tävlingsarenorna.

Vilka stora utmaningar har ni?
– Ekonomin och det faktum att vi som kampsportförening inte satsas på lokalmässigt som till exempel andra idrotter, som ridsport och de stora lagsporterna. Även vi är beroende av att ha fasta lokaler där vi kan låta våra mattor och träningsutrusning ligga kvar utan att vi måste plocka fram och bort allt innan och efter varje pass. Vi måste hela tiden stå för alla kostnader själva, vilka är ganska omfattande.
– Ett annat stort problem är att många barn slutar träna nu under rådande omständigheter.

Hur går det med rekrytering av ledare och styrelsemedlemmar?
– Det är svårt att rekrytera eftersom ledarna, förutom plattform och tränarutbildningar, även behöver gedigen och lång erfarenhet av den grenspecifika träningen för att kunna lära ut tekniker och övningar på ett säkert och korrekt sätt.

Har ni satt några framtidsmål?
– OS–medalj är det stora målet, men framför allt att kunna ha en levande bygd och kunna erbjuda barn och ungdomar kvalitativ träning och fritid och alternativ till stillasittande – och att förebygga en för tidig debut av alkohol och droger.

FAKTA om Kemjoh Hapkido
Grundad: 1991.
Ordförande: Tommy Wallin.
Verksamhet: TKD, MMA, BJJ, GYM, HKD och CAGEFIT.
Antal medlemmar/aktiva: 3-400
Sociala medier: www.kemjoh.se

Andreas Johansson är huvudtränare för Kemjoh Hapkido

Kulturfabriken Höga Kusten drivs av Mjälloms byaförening

Mitt i Mjällom, i en gammal skofabrik, finns mötesplatsen Kulturfabriken. I de rymliga lokalerna drivs café, utställningar om bland annat skotillverkning, surströmming och tunnbrödsbak, där ordnas filmvisningar och loppmarknad. Mjälloms byaförening är minst sagt mångsysslare!

Håkan Elander är en inflyttad i kommunen, och engagerad i fler än en förening i Mjällom. Att Mjällom och Norrfällsviken ligger grannar är bra för besökarna. När det kommer turistbussar stannar de ofta på båda ställena.
– Vi hoppas naturligtvis på fler bussbesök till hösten, när restriktionerna lättar, säger Håkan.

Har det varit självklart för dig att engagera sig i föreningslivet?
– Nej, jag är egentligen ingen föreningsmänniska, skrattar Håkan. Föreningen var utan ordförande, och jag ställde upp!

Går det bra att rekrytera aktiva till föreningen?
– Generellt sett är det väl svårt för alla föreningar? Kontakta gärna oss om ni vill engagera er i Kulturfabriken! Vi vill gärna utveckla verksamheten, så att ännu fler besökare stannar till. Vi vill också utveckla barn- och ungdomsaktiviteterna mer.

Hur har pandemin påverkat er?
– Vi tappade tempo när pandemin bröt ut. Förra våren var vi verkligen på gång, men fick avblåsa det mesta. Kulturfabriken var öppen under sommaren, men utan konst- och hantverksutställningarna. Vår målsättning annars är att ha fyra evenemang om år et. Kakfrossa, julmarknad och musikcafé exempelvis.

Vilken sammansättning har ni i styrelsen?
– Det är 6-7 personer, boende i Mjällom. Vi har också en loppisgrupp som arbetar under vinterhalvåret med att samla in föremål, som sedan säljs under sommaren. Loppisen är en viktig inkomstkälla.

FAKTA om Mjälloms byaförening
Grundad: Runt 2006.
Ordförande: Håkan Elander.
Verksamhet: Loppis, café, evenemang, utställningar, skötsel av Breviksstugan.
Antal medlemmar: ca 160.
Sociala medier: Facebook (Kulturfabriken i Mjällom) och hemsida (kulturfabriken-mjallom.se/)

Håkan Elander, Mjälloms byaförening

Norrfällsvikens golfbana

Norrfällsvikens Golfklubb har funnits sedan 1997 och under pandemin har antalet medlemmar/nybörjare ökat.
– Under sommaren är det stor verksamhet på banan, säger klubbchefen Oskar Larsson.

Oskar är från Kramfors och har spenderat alla somrar i Norrfällsviken sedan tolvårsåldern. Golfen är och har varit det stora fritidsintresset hela tiden.
– Sedan 2015 har jag haft lite olika roller inom föreningen men är numera anställd som klubbchef sedan ett par år tillbaka, säger han.

Golfbanan i Norrfällsviken stod spelklar i början av 90-talet men föreningen i dess nuvarande form bildades först 1997.
– Sedan dess har ett oerhört arbete lagts ner, till stor del ideellt, på att dels utveckla själva golfbanan men också anläggningen som helhet.
– Vi är fortfarande en ganska liten golfklubb med svenska mått mätt. Men med ett mysigt klubbhus med shop och café, övningsområde och en golfbana som blir bättre och bättre för varje år har vi kommit en bra bit på väg, säger Oskar.

Hur ser verksamheten ut idag?
– Golfbanan öppnar oftast under första halvan av maj månad varje år och har sedan öppet för spel fram till oktober/november, lite beroende på hur snällt vädret är under hösten. Arbetet med att förbereda banan för spel görs redan under vintern och vår banchef och hans team arbetar oerhört hårt med att få banan i ett så bra skick som möjligt under hela sommaren, tillsammans med fantastiska ideella krafter.
– Den dagliga driften under säsong består till stor del av att sköta om våra stora gräsytor (närmre 10 hektar) och att dessa alltid är välklippta. Klubbhuset med kansli, golfshop och café är öppet varje dag mellan maj-september och under sommaren bedrivs allt från nybörjarkurser och övrig golfträning till tävlingsverksamhet och läger för klubbens juniorer.

Vilken betydelse tror du att föreningen har för både Norrfällsviken och era medlemmar?
– Min uppfattning är att föreningen är en mycket viktig plats för såväl unga som gamla medlemmar. Dels bidrar vi med en bana i en fantastiskt vacker miljö och möjlighet att utöva sin golf mitt i världsarvet. Men kanske framför allt har klubben en mycket familjär känsla och vi lägger stort fokus på att alla som både går med i klubben eller som gästspelar hos oss ska känna sig välkomna och väl omhändertagna. Att kunna komma och spela golf "som du är" ser vi som väldigt viktigt här i Norrfällsviken.
– Det finns en fin gemenskap bland medlemmarna här och kring tävlingar och andra events (innan pandemin) är det alltid god stämning och välbesökt i klubbhuset och på vår uteplats.

Berätta om er medlemsutveckling!
– Antalet medlemmar hade länge hållit sig kring cirka 500 personer, men med en svagt dalande trend fram till 2019. Sedan ifjol har detta dock vänt. Golf är en av få sporter som gått att utöva som vanligt under pandemin och golfklubbar i hela landet har faktiskt fått sig ett rejält uppsving. Även vår förening kunde se en positiv utveckling på både antalet nybörjare under fjolåret, vilket ju är väldigt positivt, trots att pandemin naturligtvis inneburit andra utmaningar för oss.

Vilka tävlingar och aktiviteter har ni från midsommar och resten av säsongen?
– Vi arrangerar golftävlingar varje vecka ända fram till oktober månad, då säsongen börjar att varvas ned. Bland de mest populära är vår Midsommargolf och 4-mannalagtävlingen Nordingråslaget, där mer än 200 spelare har kunnat medverka tidigare år. Utöver tävlandet arrangerar vår golftränare Sam nybörjarutbildningar från maj till september och håller i våra träningspass för både juniorer och seniorer varje vecka under högsommaren.

Har ni några satta framtidsmål?
– Vi vill hela tiden utvecklas och styrelsens största fokus är just nu på att fortsätta förbättra golfbanans skick för att på så vis kunna höja spelupplevelsen för såväl medlemmar som gäster. Golfbanan är navet i hela verksamheten och således är dess status oerhört viktig för klubbens fortsatta utveckling.

FAKTA om Norrfällsvikens GK
Grundad: 1997.
Ordförande: Björn Eriksson.
Verksamhet: Drift av golfbana, golfträning, tävlingar.
Antal medlemmar/aktiva: cirka 500 (årsskiftet 2020/2021).
Sociala medier:
facebook.com/norrfallsvikensgolfklubb
instagram.com/norrfallsvikensgk

Oskar Larsson, Norrfällsvikens GK

Konstbyns galleri, där NKV arrangerar utställningar

I byn Vännersta finns kommunens enda kollektiva konstnärsverkstad. Här kan yrkesverksamma konstnärer hyra in sig i ateljéer, verkstäder och utställningslokaler. Viktoria Melinder är ordförande för en förening som ser ljust på framtiden!

Viktoria Melinder har återvänt till Nordingrå efter ett antal år i Skellefteå. Hennes konstnärliga uttrycksform är framförallt textil, inte minst vävning. Genom föreningen finns möjlighet att använda verkstäder för såväl boktryck som emalj, grafik, tuftning och screentryck.

Det händer mycket i byn Vännersta, och inte bara i föreningen. Där finns cowork, café och butik samt boende i gästgiveriet.
- Vi har bra samarbetspartners! Det är mycket inplanerat i sommar med utställningar och kurser. Men vi längtar också efter att arbeta mer med verkstäderna i höst, säger Viktoria.

Har det varit självklart för dig att engagera sig i föreningslivet?
– Ja, svarar Viktoria, utan att tveka. Jag har varit engagerad hela mitt vuxna liv. Bor man på landsbygden får man ordna själv, om man vill att saker ska hända.
Går det bra att rekrytera aktiva till föreningen?
– Föreningen är ganska speciell, i och med att vi inte har en särskilt bred målgrupp. Våra medlemmar är yrkesverksamma konstnärer. Men framöver ska vi jobba mer med rekrytering. Vi har också samarbeten på gång med verkstäderna i Härnösand och Örnsköldsvik.

Hur har pandemin påverkat er?
– Arbetet i verkstäderna har klarat sig, däremot har kurser varit svåra att genomföra. Vi hade utställningar förra sommaren, men inga vernissage eller evenemang. Generellt har pandemin inneburit färre utställningsmöjligheter för konstnärer, så många har tvingats arbeta med annat. Vi är en liten förening, så det är svårt för oss att våga planera, vi vill inte ta onödiga risker.

Vilken sammansättning har ni i styrelsen?
– Vi har testat lite olika arbetssätt i föreningen. Just nu har vi en liten styrelse, med ordförande, sekreterare och kassör, plus två arbetsgrupper som kan fokusera på sina frågor. Just styrelsearbete kan vara tungrott, särskilt i en pandemi. Kassören har en annan bakgrund är den konstnärliga, och det är jättebra för oss att få in ett annat perspektiv.

FAKTA om Nordingrå Konstnärsverkstad
Ordförande: Viktoria Melinder
Verksamhet: Stommen är det konstnärliga kollektivet, med verkstäder, utställningar, konstprojekt, kurser och Artist in residence.
Antal medlemmar: ca 20 personer, alla bor inte i kommunen.
Sociala medier: Facebook (nordingrakv) och Instagram

Viktoria Melinder, NKV

Bollsta IK är en förening med tre sektioner – fotboll, simning och skidor – och cirka 400 medlemmar.
– Vi har också bra samarbete med andra föreningar på orten, säger vice ordförande Therése Hägglund. Tillsammans är vi starka.

Therése började spela fotboll i Bollsta IK:s damlag när hon var 14 år. Dessförinnan hade hon spelat i ett flicklag i Bjärtrå.
– Jag var med på hela resan upp till div I som vänsterback och spelade tills jag var 26 år och fick barn. Sedan började jag om som tränare i Bollsta tillsammans med Eva-Marie Nordlander när dottern började i Knatten. Vi har följt tjejerna hela vägen upp till damlaget, där många från vårt flicklag fortfarande spelar. Jag är idag lagledare i damlaget och vice ordförande i föreningen, berättar hon.

Hur ser föreningens verksamhet ut just nu?
– Vi har en fotbollssektion, simsektion och skidsektion. Fotbollen bedriver verksamhet både på Bollstavallen och Multiarenan på Bollstaskolan. Vi har Knatten, Älvligan, fyra 7-manna lag, tre 9-manna lag, ett damlag i div III och ett herrlag i div V.
– Simsektionen har träning under vinterhalvåret på Bollstahallen med två grupper. Skidsektionen är inte i full gång efter att ha haft problem med avverkningar och stormar som har gjort att elen har brutits på flera ställen runt elljusspåret. Ideellt har några eldsjälar dragit upp ett spår på Källsjön som är välanvänt och omtyckt.

Vad kan du säga om föreningens utveckling?
– Vi har under många har haft ett stadigt antal ungdomslag och två seniorlag i fotbollen. Nytt för i år är att vi har en fotbollsutvecklare, Jonas Pettersson, som hjälper ledare och tränare med träningarna. Ångermanlands Fotbollförbund har även utsett två föreningsstödjare till Bollsta som man kan fråga och bolla olika saker med. De är Erik Viklund och Patrik Svanholm.

Vilken betydelse tror du att Bollsta IK har för Bollstabruk?
– Vi är en av få föreningar som är aktiva i samhället och vi engagerar människor i alla åldrar. Från små tjejer och killar i Knatten och till mor- och farföräldrar som åker skidor på Källsjön vintertid och tittar på barnbarnens fotbollsmatcher och simtävlingar. Vi har också ett väl fungerande samarbete med Bollstas Intresseförening och Föräldraföreningen på Bollstaskolan. Tillsammans är vi starka.

Vilka utmaningar har ni inför framtiden?
– Befolkningsmängden är väl den största utmaningen. En annan utmaning är att försöka få ungdomarna i tonåren att behålla sina intressen och fortsätta spela/simma fast de måste byta skola.

Hur är det med rekrytering av ledare och styrelsemedlemmar?
– Det är varje år en utmaning att hitta ledare till de nya lagen. Drömmen vore att kunna knyta an fyra–fem ledare per lag för att kunna avlasta varandra, men riktigt så ser inte verkligheten ut. Men vi har fantastiska ledare som är engagerade och intresserade av att få våra barn och ungdomar att utvecklas. De månar också om den sociala biten som är nog så viktig för alla, oavsett ålder, kön, etnisk tillhörighet eller religion.

Har ni några satta framtidsmål?
– Vårt största och viktigaste mål är att fortsätta driva den verksamhet vi har idag för att bevara det lilla samhället Bollstabruk på idrottskartan. Att vara samlingspunkt för alla åldrar.

FAKTA om Bollsta IK
Grundad: 1912
Ordförande: Anna Zakrisson.
Verksamhet: Fotboll, simning och skidor.
Antal medlemmar/aktiva: cirka 400 .
Sociala medier: laget.se/BOLLSTAIK (där finns en länk till hemsidan och Facebook.) Damlaget har ett Instagramkonto.

Therése Hägglund, Bollsta IK

Hembygdsgården i Forsed, Ytterlännäs hembygdsförening. Fotograf: Malin de Wall

Inte många vet att hembygdsföreningen i Forsed var en av de första hembygdsföreningarna i Sverige, när Sten Berglund grundade den 1917. Sju år senare grundade han ännu en förening, Ytterlännäs hembygdsförening, vid sidan av sitt politiska engagemang och sitt intresse för flora och fauna.

Berglund var inte bara en hembygdsvän, utan även folkskollärare, Ytterlännäs kommuns och Västernorrlands landstings ordförande, samt en hängiven botaniker. Han var ordförande i både Forseds och Ytterlännäs hembygdsförening i nära 50 år. På 1970-talet gick föreningarna samman under namnet Ytterlännäs hembygdsförening.

Anna-Britta de Wall är Sten Berglunds barnbarn, och förvaltar sin farfars arv med stor omtanke.
– Jag känner ett ansvar och en respekt för det som gjorts från 1910-talet och framåt, säger Anna-Britta, som är kassör i hembygdsföreningen.
– När farfar gick bort fick man en ny ordförande, Allan Wedin. När Allan gick bort tog hans son, Per-Urban Gradin över som ordförande. Och jag är kassör. Vi har tagit över rollerna, skrattar hon.

Har det varit självklart för dig att engagera sig i föreningslivet?
– Det har varit ganska självklart. Farfar byggde upp museet från grunden. Samlingarna vi har här är unika. De har dokumenterats och granskats av Umeå universitet. Museet är mer än en samling gamla saker, det är vetenskapligt utfört.

Går det bra att rekrytera aktiva till föreningen?
– Det är ganska svårt. Vi är tio stycken i styrelsen, plus några till, som är aktiva och jobbar. Vi vill gärna bli fler. Det är svårt att engagera folk, men vi försöker! Vi vill nå ut till barn och deras föräldrar, och har börjat jobba mer med det. En idé är att jobba mer digitalt, på ett trevligt och roligt sätt. Där har vi ett projekt på gång!

Hur har pandemin påverkat er?
– I och med att vi inte kunnat göra någonting har det varit ganska lättsamt. Vi har inte kunnat ha särskilt många möten eller aktiviteter. Men ekonomin har påverkats! Vi fick stöd från kommunen, vilket var väldigt bra. I och med att det blir sommar hoppas vi på mer aktiviteter. Vi har inte vågat planera, utan avvaktar restriktionerna.

Vilken sammansättning har ni i styrelsen?
– Styrelsen består av boende i hela Ytterlännäs: från Nyland, Prästmon, Bollstabruk, Forsed och Västansjö. Vi är äldre, men väldigt ungdomliga! Vi förvaltar det våra föregångare skapat, ser ett enormt värde i det.

FAKTA om Ytterlännäs hembygdsförening
Grundad: 1917.
Ordförande: Per-Urban Gradin.
Verksamhet: Förvaltar hembygdsgården som består av Gammelgården, en museibygggnad, en kaffestuga för mindre sammankomster och några härbren. Äger och förvaltar Lotsstugan i Nyland. En arkivgrupp håller till i Stenskolan i Bollstabruk, gör bl.a. fotoutställningar. Föreningen anordnar bl.a. berättarkvällar och Forsedsdagarrna.
Antal medlemmar: 132.
Sociala medier: Facebook Ytterlännäs Hembygdsförening Länk till annan webbplats.

Anna-Britta de Wall. Fotograf: Malin de Wall.

Redan 1916 bildades Salsåker Ullångers IF. SUIF, som föreningen kallas, har haft många olika sektioner genom åren. Bland annat skidor, friidrott och ishockey.
Numera är det dock fotbollen som är dominerande. SUIF har tillsammans med Docksta BTK och Nordingrå SK tio aktiva lag under namnet Höga Kusten Fotboll.

Att idrottsföreningen är viktig för bygden avspeglar sig inte minst i antalet medlemmar: cirka 300 stycken. Då ska man veta att det bor cirka 1 100 personer i Ullångers socken.

– Det är betydelsefullt för både barn och vuxna att vi har idrotten. Den bidrar till meningsfulla fritidsaktiviteter och bygger gemenskap, säger Anna Wiberg som suttit i styrelsen för SUIF sedan tio år tillbaka.
– Jag spelade fotboll i Myriaden som barn och åkte lite skidor. Nu är det styrelsearbete som gäller, plus att jag är ledare för ett fotbollslag för pojkar födda 2007 och 2008.

Har det varit självklart för dig att engagera sig i föreningslivet?
– Jo, men det får jag nog säga. Dels för att jag har egna barn men också för att jag ser vilken nytta som föreningen gör i Ullånger och orterna runt omkring.

Fungerar det bra med samarbetet kring Höga Kusten Fotboll?
– Ja, och utan det hade vi kanske inte haft några lag alls. Nu har vi ett underlag som är tillräckligt stort för både ungdoms– och seniorlag, samtidigt som vi har verksamhet på tre orter och lika många planer. Vi håller till på både Kinavallen här i Ullånger, Docksta IP och Nordvallen i Mjällom. Sedan har vi Kinahallen också.

Går det bra att rekrytera ledare?
– Det finns många entusiaster och några riktigt kunniga tränare. Men vi tar gärna emot fler som vill hjälpa till. Ju fler som kan ta på sig en roll kring ett lag, desto bättre.

Hur har pandemin påverkat er?
– Det är som för alla andra. Begränsningar i publik, matcher och sämre möjligheter till intäkter via kioskförsäljning. Men jag tycker att vi har klarat oss bra ändå.

Vilken sammansättning har ni i styrelsen?
– En bra mix av rutinerade personer med stor kunskap och sådana som inte varit med så många år men som tänker lite i nya banor. Det ger bra dynamik. Sedan i april har vi en ny ordförande, Frida Näslund, som är inflyttare från Örnsköldsvik. Hon kommer in med bra energi och tillför oss mycket.

FAKTA om SUIF, Salsåker–Ullångers IF
Grundad: 1916.
Ordförande: Frida Näslund.
Verksamhet: Fotboll under namnet Höga Kusten Fotboll i samarbete med Docksta BTK och Nordingrå SK, samt olika former av gruppträning. Skidspår finns vintertid men ingen organiserad tränings– och tävlingsverksamhet.
Antal medlemmar: cirka 300.
Sociala medier: Facebook SUIF - Ullånger Länk till annan webbplats.

Anna Wiberg, SUIF

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Patrik Asplund
Chef Kultur- och fritidsenheten
Tel: 0612-80170
patrik.asplund@kramfors.se

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.